Usein kysyttyä

En tiedä joogasta mitään. Voinko osallistua?

Todellakin! Aiempaa joogataustaa ei oleteta lapselta tai aikuiselta. Omilla tunneillani lähestymme joogafilosofiaa hyvin käytännönläheisesti ja käytän ohjauksessa yleiskieltä. Aina voi kysyä lisää, jos joku joogassa mietityttää. 


Mitä lasten joogassa /perhejoogassa tehdään?

Tunti sisältää yhteisen aloituksen. Jokaisella osallistujalla on oma joogamatto (ei tarvitse tuoda omaa, ellei halua).  Perhejoogassa ja lasten joogassa joogaamme yhdessä joogasadun, joka sisältää liikettä ja seikkailuja esimerkiksi eläinmaailmassa, luonnossa tai vaikka avaruudessa. Joogasadun jälkeen tunnilla on vaihtuvia harjoituksia ja lopussa rentoutus. Tunnin aikana tehdään lyhyitä hengityksen havainnointiharjoituksia.


Mitä tarvitsen mukaan?

Tarvitset yllesi mukavat vaatteet, joissa ei ole ylimääräisiä rimpsuja, joihin sotkeutua tai kompastella joogan tiimellyksessä. Jätä kaikki korut pois. Joogaamme paljain varpain turvallisuussyistä. Vesipulloa, puhelinta tai muuta et tarvitse maton viereen (muiden tavaroidesi luo voit ne jättää).


Ovatko liikkeet vaikeita?

Teemme erilaisia liikkeitä istuen, seisten ja maaten, asentoja vaihdellen. Jokainen joogaa omalla tavallaan, ja jokaisen liikkeet näyttävät erilaisilta kuin kaverin viereisellä matolla. Se on hyvä juuri niin, sillä jokainen keho on erilainen ja liikkuu eri lailla. Kaikkea ei tarvitse osata, ja joku juttu tuntuu varmasti jollekin helpolta ja joku vähän haastavalta. Pelkään ettei lapseni jaksa keskittyä.

Lasten jooga sisältää jo lähtökohtaisesti oletuksen siitä, että lapset ovat uteliaita, eläväisiä ja kiinnostuneita! Usein lapsi tempautuu kuitenkin joogasatuun mukaan mielellään ja kokeilee erilaisia asioita. Hipihiljaisuutta ei voida edes odottaa perhejoogatunneilla olevan. Jos sinua kuitenkin mietityttää jokin asia tähän liittyen, ole ihmeessä yhteyksissä niin pohditaan yhdessä tarkemmin.


Voiko lapsi osallistua perhejoogaan mummon/kummin/serkun kanssa?

Perhejoogassa ideana on, että lapselle rakas aikuinen on lapsen mukana, joten kyllä! Vanhemman sijaan mukana voikin olla muu huoltaja, läheinen aikuinen, sukulainen tai vaikkapa kummi.


Kysy lisää vahvaselkaelina@gmail.com !