Perhejooga

Tulevat kurssit kevät 2021

Perhejoogakurssi 4-7 v.

10 kertaa
Sunnuntaisin 7.2. - 18.4. klo 14.00 - 14.45 (ei 4.4.)

Joogakoulu YogaSoul, Maaherrankatu 21, Mikkeli
Hinta kurssille 190 euroa sis. alv (sis. aikuinen + lapsi)

Tervetuloa joogasatujen ja leikkien maailmaan! Tällä kurssilla tempaudutaan hauskoihin eläinjoogaliikkeisiin, leikitään ja liikutetaan kehoa monipuolisesti ja tutkitaan rentoutumista ja opitaan siitä, mikä tekee keholle hyvää. 

Kevään perhejoogatunnit toteutetaan pienryhminä.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan vahvaselkaelina@gmail.com.

Perhejoogakurssi 8-11v.

10 kertaa
Sunnuntaisin 7.2. - 18.4. klo 15.15- 16.00 (ei 4.4.)

Joogakoulu YogaSoul, Maaherrankatu 21, Mikkeli
Hinta kurssille 190 euroa sis. alv (sis. aikuinen + lapsi)


Tervetuloa joogasatujen ja leikkien maailmaan! Tunneilla tutustutaan hauskoihin eläinjoogaliikkeisiin, leikitään ja liikutaan monipuolisesti. Kurssin aikana liikutaan, rentoudutaan ja tutustutaan myös erilaisiin tunteisiin ja aivojen hyvinvointiin.

Kevään perhejoogatunnit toteutetaan pienryhminä.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan vahvaselkaelina@gmail.com.

Perhejooga

Tervetuloa sukeltamaan perhejoogan maailmaan! Perhejooga on parhaimmillaan lapsen ja aikuisen yhteinen, suoritusvapaa kiireetön hetki, jossa on läsnä liikkumisen iloa, pieniä oivalluksia ja onnistumisen kokemuksia! Perhejoogassa pääset tempautumaan mielikuvituksen maailmaan joogasatujen ja leikkien muodossa, kokemaan eläinmaailman hauskoja liikkeitä ja seikkailemaan yhdessä lapsesi kanssa omalla joogamatollasi!

Perhejoogatunnille osallistuu 4-11-vuotias lapsi yhdessä vanhempansa, isovanhempansa, kumminsa tai muun turvallisen aikuisen kanssa. Perhejoogatunnilla sekä lapsi että aikuinen joogaavat yhdessä. Tunti koostuu joogasadusta, hengitysharjoituksista, rentoutumisesta sekä vaihtuvista leikkisistä joogaharjoituksista. 

Tunnin sisältö:

Tunnin aloitus

Joogasatu (sama satu 5-8 kertaa peräkkäin)

Vaihtuvia joogaleikkejä, hengityksen havainnointia, rentoutusta, mielikuvaharjoituksia pitkin tuntia

Tunnin lopetus


Lasten joogassa sama joogasatu joogataan usealla kerralla. Kun satu käy keholle tutuksi, rauhoittumisesta ja rentoutumisesta tulee helpompaa. Toistuvuus myös tukee keskittymisen harjoittelua ja liikkeiden oppimista. Tutun sadun kautta myös erilaisten liikkeiden ja hengitysharjoitusten oppiminen tapahtuu niin, että lapsi voi itsekin huomata oman kehityksensä. Keho alkaa muistaa liikkeet yhä paremmin, mikä osaltaan tukee motoristen taitojen ja valmiuksien kehittymistä.  

Lapselle tärkeän aikuisen ja lapsen yhdessä tekeminen on perhejoogatunnin ydin, ja tarjoaa kummallekin hauskoja hetkiä, oivalluksia sekä yhdessä liikkumisen iloa. Joogasatua kuunnellessaan myös aikuinen voi uskaltaa heittäytyä sadun maailmaan lapsena itsekin! Aikuisen on hauska seurata, kuinka lapsi toimii sadun tiimellyksessä ja lapsen on hauska nähdä, kun aikuinen heittäytyy mukaan satuun koko kehollaan!


Lisätietoja:

Kevään kurssit toteutetaan huomioon ottaen alueelliset covid-suositukset ja -rajoitukset. Mikäli kurssi keskeytetään ohjaajan toimesta, kurssimaksu palautetaan toteutumatta jääneiden kertojan osalta. 

Aikuinen voi halutessaan pitää maskia perhejoogatunnin ajan ja omat matot saa tuoda tunneille.

Jokainen osallistuja huolehtii itse tarvitsemistaan vapaa-ajan vakuutuksista ja osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla. Joogatunnilla mahdollisesti tapahtuvia tai joogatunnista mahdollisesti seuraavia sairastapauksia, loukkaantumisia ja omaisuusvahinkoja varten osallistuja huolehtii omista vakuutuksistaan. 

Perhejoogassa tapaat myös joogakettu Rauhan!

Moi, mä olen Rauha ja tykkään lämpimistä haleista! Eiku se olikin joku muu...

No tykkään mä niistäkin.

Olen siis joogakettu Rauha, ja muutin Elinan luo kesällä 2020 Imatralta. Tykkään katsoa, kun lapset joogaa, ja olenkin siksi mukana kaikilla perhejoogatunneilla. Mulla onkin siellä ihan erityinen tehtävä, jonka kerron teille kun nähdään.

Tiesitkö muuten, että me eläimet joogataan aika luonnostaan? Me tykätään venytellä ja vaihdella asentoja ja liikkua tosi paljon. Me ketut tykätään myös pomppia pää edellä lumihankeen talvisin. Ihmiset ei kuulemma tee sellaista. Miksi ette? Se on hauskaa. Paitsi korviin menee kyllä joskus lunta.

Mä tykkään kyllä kaikista vuodenajoista. Tuossa kuvassa olen mä, syyskuussa, ja oli tosi kaunis ja lämmin päivä. Mulla on vieressä eläinjoogakortti, jossa lukee "kuuntelen sydämeni ääntä". Sitä mä tuossa kuvassa teen, kuuntelen sitä ääntä, ja se ääni käski mun nauttia tuosta ihanasta lämpimästä hetkestä ulkona.