Lasten jooga

Lasten jooga

Lasten jooga lähestyy joogaa leikkien ja satujen kautta. Joogatuntiin kuuluu joogasatu, vaihtuvia hengitysharjoituksia ja rentoutumisharjoituksia. Sisältö on suunniteltu tukemaan lapsen tunteiden tunnistamista, vireystilan ja tunteiden säätelyä ja kehotuntemusten kuulostelua. Kaikki tapahtuu kuitenkin leikin, mielikuvituksen ja turvallisen ohjauksen kautta. Tunti sisältää sekä virkistäviä että rauhoittavia asanoita eli liikkeitä, mikä osaltaan myös harjoittaa tunnetilasta toiseen siirtymistä.

Lasten joogatunnin pituus on 30-45 minuuttia ikäryhmästä riippuen.

Tunnin sisältö:

Tunnin aloitus

Joogasatu (huom. kursseillani sama satu 6-8 kertaa peräkkäin)

Vaihtuvia joogaleikkejä, hengitysharjoituksia, rentoutusta, mielikuvaharjoituksia

Tunnin lopetus

Lasten joogassa sama joogasatu joogataan usealla kerralla. Kun satu käy lapsille tutuksi, rauhoittumisesta ja rentoutumisesta tulee helpompaa. Tutun sadun kautta myös erilaisten liikkeiden ja hengitysharjoitusten oppiminen tapahtuu niin, että lapsi voi itsekin huomata oman kehityksensä. Keho alkaa muistaa liikkeet yhä paremmin, mikä osaltaan tukee motoristen taitojen ja valmiuksien kehittymistä. 

Jokainen osallistuja huolehtii itse tarvitsemistaan vapaa-ajan vakuutuksista ja osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla. Joogatunneilla mahdollisesti tapahtuvia tai joogatunnista mahdollisesti seuraavia sairastapauksia tai loukkaantumisia varten osallistuja huolehtii omista vakuutuksistaan. Jokainen vastaa myös omasta omaisuudestaan.

Tulevat kurssit ja tunnit

Tässä näet tulevat kurssit ja tunnit.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan vahvaselkaelina@gmail.com