Hyvinvointia arkeen


Tarina

Hei, olen Elina. 

Olen työskennellyt vuosien varrella mm. ryhmäliikunnan ja joogan ohjauksen parissa, erityisopettajana ja luokanopettajana sekä lastensuojelun ja perhetyön kentällä. 

Joogan harrastaminen on kulkenut mukanani siitä saakka kun olin 14-vuotias. Eri joogatyylejä kokeilleena olen nähnyt paljon tapoja ohjata joogaa. Oma joogan ohjaamiseni perustuu turvallisuuden tunteeseen, lempeyteen ja kehon ja mielen rauhoittamiseen parasympaattista (lepo)hermostoa aktivoimalla.

Intohimojani ovat perheiden hyvinvoinnin tukeminen, hyvinvointia edistävä tietoinen liike ja kirjoittaminen. 

Rakastan luonnossa olemista, kahvia, spefi-kirjoja, Irlantia, musiikkia laidasta laitaan, vuodenaikojen vaihtelua ja uusiin asioihin perehtymistä. Oman yli 90-vuotiaan taloni myötä olen kiinnostunut perinnekorjaamisesta. Pidän vanhoista rakennuksista ja niiden tarinoista.


Vuosien varrella

- kasvatustieteen maisteri, erityispedagogiikka
- lasten ja nuorten joogaopettaja (RCYT-95, Perhejooga)
- neuropsykiatrinen valmentaja
- Terve Oppiva Mieli -ohjaaja
- Ahaa-aivotreeniohjaaja
- perhevalmentajakoulutus

- Jooga selän hoidossa (SJL)
- Joogaopettajan peruskoulutus P1
ProFitness-ryhmäliikunnan ohjaajan koulutus P1
- Ikiliike-ohjaajakoulutus
- luovaa kirjoittamista (JY)
- soveltavaa liikuntaa (JY)
- kehotunnekasvatuksen opintoja (Väestöliitto)


Innostun monesta.

Ennen luulin, ettei minulla ole intohimoja, sillä en osannut valita yhtä yli muiden. Nyt tiedän, että on ihan ookoo, että on paljon asioita, joista innostuu. Nämä ovat minun ykkösjuttuni:
 

Hyvinvointia tukeva tietoinen liikunta
Mielen ja kehon yhteys on mahtava, ja tutkimukset löytävät vuosi vuodelta enemmän todisteita yhteyden kaksisuuntaisuudesta. Enemmän ei aina ole paremmin, kovempaa ei aina ole tehokkaammin. 

Kirjoittaminen

Rakastan kirjoittamista. Olen työskennellyt kirjoittamisen parissa sivutoimisesti, ja kirjoittaminen on yhä yksi suurimmista flow-tilan sytyttäjistäni.

Perheiden hyvinvointi

Perheet ansaitsevat tukea ja apua, sillä hyvinvoiva perhe on kaiken lähtökohta. 

Mielijuttuja

perhe, läheiset ja ystävät, avoimuus, empatia, ystävällisyys, sallivuus, myötätuntoisuus, hyvät yöunet, kirjat, nuorten lukutaito, flow-tila, metsä, luonto, järvet, melominen, lemmikit, lohikäärmeet, luonnonmukaisuus, kierrätys, korjaaminen, vaihtelevuus ja pysyvyys balanssissa, ajattelevaisuus, joustavuus, mielen ja kehon hyvinvointi, tasapaino, mielikuvitus, suklaakakut, kotimaiset marjat, aikaiset nukkumaanmenot, lenkkeily, uteliaisuus, uudistuminen, kaakao